Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

17.1.2010 Siilinjärvi

Sain osallisua vieraana ilvesjahtiin. Lauantaina oli ensimmäinen passitus, mutta siitä ei silloin saatu vielä ilvestä. Seuraavana päivänä tuli kaverille soitto, että nyt on ilves paikannettu ja jahti laitetaan päälle. Passiin kävellessä nähtiin useita ilveksenjälkiä tienpenkalla ja ukkoja tiputeltiin passipaikoille. Itselle sattui omastakin mielestä aika hyvä passipaikka ja vielä kun passin vierestä oli vanhat ilveksenjäljet, niin selvä kulkupaikkahan se oli.

Tunnin istuskelun jälkeen kuului pari laukausta, lupa oli vain yhdelle ilvekselle, niin aloin seuraamaan viereisessä passissa olevaa jahtipäälliköä, yksi monesta. Hän oli edelleen valmius asennossa, joten jahti jatkui. Kymmenisen minuutin kuluttua näin, kun ilves tuli reipasta juoksua ihan minua kohti ja alta neljänkympin kohdalla muutti hieman kulkusuuntaa ja katosi näkyvistä pajupuskan taakse. Ei mennyt kuin muutama senkunti, niin ilves tuli pajupuskan takaa näkyviin ja samalla otin "kissan" kiskolle ja puristin. Ilves kötjähti siihen paikkaan. Muutaman sekuntin kuluttua se yritti vielä lähteä liinkenteeseen, niin parsin, ehkä turhaan, mutta eihän sitä riskiä voinut ottaa, että se vielä pääsisi karkaamaan.

Kiitokset Petelle, koiramiehille, jahtipäälliköille ja muille ilvesjahtiin osallistuneille metsästäjille. Toivottavasti saatte seuraavana vuonna paljon enempi ilveslupia, ainakin "kissoja" piisaa. Viikonlopun aikana "bongattiin" toistakymmentä jälkeä.

th

©2019 Hanhivirran kennel - suntuubi.com