Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Koira haettu Kemistä. Ensimmäinen laikani.

2.11.2009

Isä lähti Tinkan kanssa metille. No reissulta vasa saaliiksi. Perkele, että muori vielä jaksaa työskennellä. Puhtaaseen löytöpaikka haukkuun helevitmoisen ratina keliin sai isä kopsautettua vasan nurin. Aamulla tuumasin ,että jos tällä kelillä hirven tappaa, niin saa huoletta käydä "lääkekaapilla" sitten illalla. No ehköä sillä persolla tossut oli pehmeänä haukulle hiivittäessä.

Tinkalle ammuttu haukkuun kaikkea riistaa; lintuja, hirviä, supikoira ja olen myös käyttänyt koiraa vesilintumetsällä noutajana. Jänistäkin nuorempana ajoi, muuta ne oli yleensä semmoisia kusautuksia, jäniksen ajoon löytyy häkistä ihan oma spesialisti ja se saa toimittaa sitä virkaa. Kettujakin on ajattanut jonkin kerran ja yhden saanut kiinni asti.

Luonnonkarhulla todettu yksi varma työskentely toisena syksynä, siitä jäi vähäksi aikaan merkki vasemmalle lavalle, kun karhunkynsi oli tavoitellut koiran nahkaa.

Koira seuraa tuoretta karhunjälkeä hyvin. Pisin seuraaminen sulanmaan aikaan yli kolme killometriä ja lumella yli 9 km. Lisäksi olen tehnyt karhunjätöksistä omia jälkiä ja niitä on seurailtu harrastusmielessä joutoaikana. Pisimmillään jäljet olleet n. 1.5km pituisia ja maaliin on päästy joka kerralla. Kerran kokeilin ilman, että koira oli kytkettynä ja sieltähän se koira löyty ihmettelemässä alkonpussia puunoksasta riippumassa. Sitä en tiedä menikö jälkeä pitkin koko matkan vai oikaisiko ilmavainulla.

Tinkalle on ammuttu 1-2 hirveä vuosittain, pois lukien pentusyksy, jolloin hirviluvat pääsivät loppumaan ennen kuin päästiin ammunta hollille, lähinnä vasa pyyntiä oli silloin tarjolla, kun aikasen luvat tuli käytettyä yhtä lukuun ottamatta ensimmäisen viikon aikana.

Viime syksynä käytin kaverin karhukoiran kanssa karhunpyynnissä parina, jäätiin hakupisteille. Tulevana syksynä taas kokeillaan yhteistyötä, koska oli lupaavalta näyttävää toimintaa.

10.10.2010

Vanhuskin jaksoi vielä innostua hirven pyynnistä. Tinkan haukusta ammuttiin vasa.

8.8.2011

Tinka siirtyi Juhannuksen aikoihin sinne vapaille metsästysmaille.

©2019 Hanhivirran kennel - suntuubi.com